Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова Супа»Оризова супа с пилешко филе и праз

Оризова супа с пилешко филе и праз

Оризова супа с пилешко филе и праз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
19/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Как да направите оризовата супа неустоима - добавете пиле"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1 к.л.
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в подсолена вода до готовност. Извадете и оставете да изстине. Накъсайте го на малки парчета.

Нарежете зеленчуците на дребно и ги задушете в малко мазнина. Добавете бульона, в който сварихте месото. Сложете ориза, накъсаното месо и подправките. Варете 15 минути или, докато стане готов оризът.

Направете застройката, като сложите в купа киселото мляко, жълтъка и брашното.

Разбъркайте с тел. Махнете супата от котлона. Добавете на малки количества от бульона в застройката, докато се уеднаквят температурите. Налейте всичката застройка в супата.

Върнете на котлона. Изчакайте да заври и изключете. Сервирайте, докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: