Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус от карфиол и тахан

Хумус от карфиол и тахан

Хумус от карфиол и тахан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Хумусът от карфиол се сервира с филийки хляб - мажете и хапвате една след друга, предупреждаваме - трудно е да спрете, щом го вкусите веднъж"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • къри - щипка
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. сока
  • нахут - 1 консерва сварен
  • тахан - 1/4 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 к.л,
  • за поръсване
  • червен пипер
  • сусамово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола, накъсайте на малки розички и сварете на парата до омекване. Извадете и прехвърлете в кухненски робот. Добавете и останалите продукти.

Нарежете/пасирайте с робота до еднородна смес. По време на процеса, ако ви стори суха сместа, добавете още масло зехтин през отвора на робота, но без да го спирате.

Извадете и прехвърлете в подходящи купички готовия хумус. Поръсете с червен пипер и сусамовото олио, преди да сервирате разядката с карфиол.

Хумус от карфиол може да сервирате с плосък арабски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: