Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Лесен тарт с ябълки

Лесен тарт с ябълки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лесен тарт с ябълки
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако един тарт се приготвя толкова лесно, това е основателна причина да го опитате още днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • масло - 175 г студено
  • сол - щипка
  • рикота - 225 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • ПЛЪНКА
  • ябълки - около 3 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сладко от кайсии - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Тарт форма с падащо дъно, добре намаслена с брашно и посипана с малко брашно, 32х22 см;

Кухненски робот.

В купата на кухненския робот с голям нож се изсипва брашното, маслото на кубчета и солта.

Завърта се на няколко пулсации, докато се оформят трохи. Добавя се рикотата, млякото, солта и се включва на високи обороти до получаване на гладка и мека топка тесто.

Прехвърля се в свежо фолио и се оставя в хладилник докато се втвърди, повече от 2 часа.

Приготвя се формата за тарт с падащо дъно.

Тестото се разточва на 0.5 см. Изрязва се правоъгълник с размер малко по-голям от формата, прехвърля се и се оформя дъното и реброваната част. Отстранява се излишното тесто. Набожда се с вилица.

Покрива се с хартия за печене, напълва се с топчета или бобени зърна и се извърша т. нар. сляпо печене - на 200 градуса за 10 минути. Изважда се от фурната, отстранява се хартията с топчетата и се допича за още 10 минути.

Изважда се и се охлажда на стайна температура.

Ябълките се почистват от семките и кората и нарязват на тънки клинове. Заливат се с лимоновия сок, канелата, ванилията и сладкото от кайсии, разбъркват се. Със сместа се намазва върху дъното на платката. Подреждат се ябълковите резени и се намазват с останалата канелена смес.

Пече се на 180 градуса за около 25х30 мин.

Изважда се, охлажда се и при сервиране се залива с тънки струйки карамелен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: