Начин на приготвяне
Направете крема, като разбиете добре яйцата с тел и добавите нишестето. Налейте малко от млякото и разбъркайте добре, така че да няма бучки.
Налейте останалото мляко и прехвърлете сместа в касерола. Сложете захарта и ванилията. Сварете крема, докато се сгъсти добре. Заделете настрани и оставете леко да се охлади.
Вземете форма за тарт и я намажете с кравето масло. Поставете бутертестото вътре, като леко натиснете с пръсти и заеме цялата форма. Надупчете тестото с вилица както дъното, така и страничните части.
Измийте и обелете ябълките. Изчистете ги от семките. Нарежете ги на полумесеци.
Изсипете крема върху бутертестото и го загладете да бъде равно. Подредете парчетата ябълки отгоре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Извадете готовият тарт и го намажете с мармалада.
Оставете Тарт Татен в хладилника за една нощ.
Сервирайте парче ябълков тарт обилно полят с топинг карамел.