Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена каракуда с чеснов дресинг

Пържена каракуда с чеснов дресинг

Пържена каракуда с чеснов дресинг
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг почистена
  • олио - за пържене
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • брашно - + галета за овалване /равни количества/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита каракуда посолете леко със сол и оставете за около 30 минути, за да си поеме солта.

Размесете галетата и брашното.

Загрейте олиото, оваляйте всяка риба в сухата панировка и подредете в тигана.

Изпържете до златисто от двете страни. Подсушете излишната мазнина с домакинска хартия.

Пресовайте почистените скилидки чесън.

Изстискайте половината лимон, прибавете ябълковия оцет и пресования чесън.

Полейте каракудата с чесновия дресинг и поднесете с парче лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: