Шакшука с наденички

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Шакшука с наденички
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Искаме да благодарим лично на човека, предложил да добавим наденички към шакшука - много добре е станало, много добре"

Необходими Продукти

  • наденички - 6 бр. сурови
  • домати - 400 г на кубчета от консерва или пресни по избор
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • кориандър
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително запичам наденичките, за да стане след това по-бързо ястието - до полуготовност.

След това запържвам лука и чесъна в тиганчето, добавям и чушките. Бъркам често, докато станат полуготови.

Добавям доматите и оставям да поври на слаб огън.

Овкусявам със сол, кориандър, червен и черен пипер и кимион.

Изсипвам в една тавичка сместа и нареждам отгоре наденичките.

Чуквам яйчицата и оставям шакшука да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: