Наденички по еленски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Наденички по еленски1 / 2
06/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 бр.
"Истинските почитатели на надениците не ги купуват готови, а си ги приготвят по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг или говеждо
  • сол - 90 г
  • черен пипер - 15 г
  • кимион - 10 г
  • бахар - 7 г
  • селитра - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете местото или го накълцайте съвсем ситно. Добавете солта, пипера, бахара и селитрата. Всички подправки са смлени.

Сместа хубаво омесете и оставете да престои за 1 нощ на студено място, но без да замръзва. Със сместа напълнете подготвени свински или говежди тънки черва.

Наденичките се окачват да се сушат за 4-5 дни и проветриво и студено място.

Така приготвените наденици може да поднесете печени или пържени с гарнитура от боб, туршия, кисело или прясно зеле, картофена салата и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: