Начин на приготвяне
Пилешките крилца трябва да бъдат само охладени. Ако сте ги купили замразени, трябва да ги размразите на стайна температура.
Приготвяне на маринатата:
Течните съставки се изсипват в подходящ съд в следния ред - вино, сокът от половин лимон, соев сос, олио.
Останалите съставки се прибавят - шафран, черен пипер, червен пипер и сол.
Маринатата за крилца се разбърква до пълно хомогенизиране.
След това всяко крилце се взема внимателно и се намазва обилно с марината.
Пилешките крилца се оставят в остатъчната марината за период от два-три часа в храдилник.
Загрява се олио за пържене. Пилешките крилца се изпържват до готовност. С получаването на хрупкава коричка ще разберете, че са готови.
Пържени пилешки крилца се сервират топли.