Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържени пилешки крилца с марината от шафран

Пържени пилешки крилца с марината от шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Пържени пилешки крилца с марината от шафран
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Мислите си, че всички пилешки крилца са еднакви, докато не опитате тези и не изгубите ума и дума"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • лимони - 1/2
  • шафран - 0.5 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч. винена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца трябва да бъдат само охладени. Ако сте ги купили замразени, трябва да ги размразите на стайна температура.

Приготвяне на маринатата:

Течните съставки се изсипват в подходящ съд в следния ред - вино, сокът от половин лимон, соев сос, олио.

Останалите съставки се прибавят - шафран, черен пипер, червен пипер и сол.

Маринатата за крилца се разбърква до пълно хомогенизиране.

След това всяко крилце се взема внимателно и се намазва обилно с марината.

Пилешките крилца се оставят в остатъчната марината за период от два-три часа в храдилник.

Загрява се олио за пържене. Пилешките крилца се изпържват до готовност. С получаването на хрупкава коричка ще разберете, че са готови.

Пържени пилешки крилца се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: