Начин на приготвяне
Почистете овнешкото месо от тлъстините (ако има такива) и го нарежете на парчета. Подправете ги със сол и черен пипер. Напръскайте с лимонов сок и оставете 30 минути на студено.
Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете месото, запържете за 4-5 минути. Прибавете ситно нарязания чесън и 1/2 ч.ч. гореща вода. Намалете котлона и задушавайте поне 30 минути под похлупак.
Свареното овнешко месо се сипва в тава. Бульонът от варенето се прецежда. Прибавят се киселото и прясното мляко, както и предварително разбитите яйца. Бъркайте до получаването на еднородна смес, полейте овнешкото месо и печете в загрята на 180 градуса фурна до сгъстяване на соса.
Преди поднасяне може да поръсите с наситнен пресен джоджен.