Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко с кисело мляко

Овнешко с кисело мляко

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Овнешко с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1.5 кг бут
  • зехтин - 180 мл
  • кисело мляко - 1 кг
  • яйца - 4 бр
  • лимони - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете овнешкото месо от тлъстините (ако има такива) и го нарежете на парчета. Подправете ги със сол и черен пипер. Напръскайте с лимонов сок и оставете 30 минути на студено.

Загрейте зехтина в дълбока тенджера. Добавете месото, запържете за 4-5 минути. Прибавете ситно нарязания чесън и 1/2 ч.ч. гореща вода. Намалете котлона и задушавайте поне 30 минути под похлупак.

Свареното овнешко месо се сипва в тава. Бульонът от варенето се прецежда. Прибавят се киселото и прясното мляко, както и предварително разбитите яйца. Бъркайте до получаването на еднородна смес, полейте овнешкото месо и печете в загрята на 180 градуса фурна до сгъстяване на соса.

Преди поднасяне може да поръсите с наситнен пресен джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: