Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Страхотен ягодов чийзкейк

Страхотен ягодов чийзкейк

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Страхотен ягодов чийзкейк
Снимка: Габриела
2 / 4
24/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Когато един сладкиш е приготвен с толкова любов и внимание към детайла, няма как да не бъде великолепен"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г
  • масло - 100 г меко
  • ванилия - 1 пакетче
  • сирене - 600 грама пълномаслено
  • пудра захар - 100 г
  • заквасена сметана - 250 мл
  • ягоди - около 10
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, натрошаваме бисквитите много на ситно с блендер или на ръка.

Разтапяме маслото в микровълновата и го слагаме при натрошените бисквити. Почваме да бъркаме много добре, докато не се получи смес, която наподобява на мокър пясък. След това намазваме хубаво тавичката за чийзкейка с малко масло и добавяме бисквитите с маслото там. Опитваме се да го направим основата от бисквити напълно равномерна, като заглаждаме с шпатула или лъжица. Оставяме в хладилника основата да престои един час.

Малко преди да мине единият час, вече може да се захващаме с останалата част на чийзкейка. Поставяме в купа пълномасленото сирене, заквасената сметана, пакетчето ванилия и пудрата захар. Разбъркваме много добре с миксер на пълни обороти.

Не трябва да има никакви топченца. Слагаме в едно джезвенце много малко водичка и изчакваме да заври, след като заври, слагаме десетте нарязани на малки парченца ягоди и бъркаме добре.

Трябва да заприлича на гъсто сладко. Добавяме ягодовия сироп при сместа със сметаната и останалите продукти. Бъркаме добре. Може да използвате и купен ягодов сироп, но силно препоръчвам хубавите, истински ягоди, защото придават по-реален ягодов вкус.

Последната, но не на последно място по важност стъпка е желатинът. Много често там е възможно да се допусне голяма грешка, тъй като желатинът е доста пипкав. Има различни начини на приготвяне - аз лично го разтварям в гореща вода на котлона, но трябва да внимавате, защото ако заври, си губи желиращото свойство. Може да се разтвори също така в микровълновата, като сложите малко вода и изсипете желатина вътре и вадите на всеки 5 секунди и бъркате добре. Задължително не трябва да има топченца, защото после ще останат в ягодовия чийзкейк. След като сме се справили с желатина, го прибавяме в готовата ни смес и разбъркваме много добре.

Всичко се изсипва в тавичката с бисквитките и се оставя една цяла вечер да престои в хладилник.

За декорацията може да използвате въображението си, но ако харесвате моята, на кратко ще напиша как съм я направила. Отделих от ягодовия сироп съвсем мъничко количество и с една много малка лъжичка започнах да слагам капчици ягодов сироп отгоре върху самия чийзкейк на малко разстояние една от друга и спираловидно.

След това с клечка за зъби започнах да обикалям всички точици, които направих и така се получи моята декорация за този страхотен ягодов чийзкейк.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: