Начин на приготвяне
Ягодите се почистват и се нарязват на половинки по дължина. Маслото се разтопява. Желатинът се залива със 120 милилитра студена вода и се оставя да набъбне.
Орехите се смилат заедно с бисквитите. Добавя се маслото и се разбърква. Сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното. Оставя се в хладилника.
Оставят се няколко ягоди за украса, останалите се пасират. Пюрето от ягоди се загрява и щом започнат да се образуват мехури по повърхността, се сваля от огъня. Желатинът се отцежда и се добавя в ягодовото пюре.
Сметаната се смесва с маскарпонето и пудрата захар и се разбива до крем. Добавя се ягодовото пюре и сместа се излива върху блата в ринга.
Оставя се за 3 часа, за да се стегне. Чийзкейкът се изважда от формата, украсява се с половинки ягоди и се сервира.
Ягодовият чийзкейк с маскарпоне е готов.