Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ягодов чийзкейк с нежен крем

Ягодов чийзкейк с нежен крем

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ягодов чийзкейк с нежен крем
Снимка: Stefan
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Това не е типичният чийзкейк, но гарантираме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 70 г
  • краве масло - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 120 г
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилов пудинг - 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • още
  • захар - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • вода - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ягодите за десерта на кубчета. Поръсете ги със захар и добавете лимоновия сок. Разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар.

Добавете олиото, оцета, бакпулвера и брашното. Омазнете огнеупорен съд и изсипете сместа. Печете блата за ароматния чийзкейк на 170 градуса за 25 минути.

Сложете млякото в тенджерата и добавете ваниловия пудинг и нишестето. Варете, докато се сгъсти. Изсипете сместа за ягодовия чийзкейк върху блата. Оставете да се охлади за 15 минути.

Прецедете ягодите и добавете вода, захар, нишесте и разбъркайте към течността, в която са били ягодите.

Варете на силен огън, докато се сгъсти. Изсипете върху крема и поръсете с ягоди.

Ягодовия чийзкейк с нежен крем приберете в хладилник да стегне и после се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: