Начин на приготвяне
Блендирайте бисквитите и ги смесете с разтопеното масло до получаване на маслени трохи.
Изсипете ги във форма с падащо дъно, загладете хубаво блата и го сложете в хладилник за около 30 минути.
За крема накиснете желатина в малко студена вода и го оставете да набъбне.
Смесете крема сиренето с пудрата захар и ги разбъркайте добре.
Добавете сметаната и чията и отново разбъркайте.
Сложете желатина да се разтопи на водна баня, докато се втечни и го изсипете към сместа.
Нарежете ягодите на половинки и половината от тях наредете отстрани на формата.
Залейте останалите с лимоновия сок и захарта и ги приберете в хладилник.
Изсипете крема върху бисквитения блат и върнете вкусния чийзкейк в хладилника.
След това наредете ягодите.
Сложете отделилия се сок на котлона да се загрее и добавете към него предварително накиснатия желатин.
Залейте с този сироп ягодите и върнете десерта отново в хладилника.
Ягодовият чийзкейк с чиа е много вкусен.