Начин на приготвяне
Смилате бисквитите и ги изсипвате в тава с падащо дъно.
Разтопявате си маслото, около 250 г, и го изсипвате при бисквитите, за да получите бисквитения блат.
Оставяте го в хладилник за 20 мин, за да стегне.
В купа си разбивате сметаната и постепенно добавяте маскарпонето.
След като сместа стане гладка и пухкава, към нея добавяте и нарязаните на филийки ягодки и ситно нарязан млечен шоколад.
Изваждате от хладилника вече охладения блат и върху него разпределяте от готовия крем.
Прибирате отново в хладилник за около 2 часа.
В подходящ съд си разтопявате шоколад, сметана и масло и заливате охладения чийзкейк.
Ягодовият чийзкейк с маскарпоне и шоколад е готов.