Начин на приготвяне
Приготвя се плънка от разбити яйца, кисело мляко с разбита сода, олио, царевично брашно, натрошено сирене, извара и сол.
Всяка голяма кора от пакета се срязва на две през средата, а после всяка половинка на още 2, да се получат 4 триъгълника - общо 12 охлювчета.
Взема се 1 голям триъгълник, поръсвам с лъжица, смесена мазнина, и отгоре плънка - 3-4 с.л. по цялата кора.
Краищата от двете страни се прегъват като ръбче 1 см и се навива по дългата страна на руло, а то - навито на охлюв.
Нареждаме върху хартия за печене. Отгоре се намазват с разбит жълтък с олио и печем в загрята фурна 180°C за 30 -35 минути до готовност.
Изваждам баничките, намазват се с масло и покривам с кърпа.
Страхотни банички за закуска на Димитровден!