Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Солени банички с два вида плънка

Солени банички с два вида плънка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Солени банички с два вида плънка
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Банички-душички с два вида плънка - солени, вкусни, ароматни"

Необходими Продукти

  • тесто
  • вода - 250 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 850 г + за точене
  • краве масло - и олио /50:50 - за намазване/
  • първа плънка
  • праз - 1 стрък
  • мащерка - на вкус
  • сирене - 150 г
  • втора плънка
  • спанак - около 200 г
  • сирене - 150 г
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко, еластично тесто от изброените продукти. Разделя се на 8 топки. Покриваме ги с домакинско фолио за 30 мин.

Всяка топка разточваме на 2-3 мм кора. Правим 4 банички - за всяка по 2 кори.

Редуваме кора, мазнина, плънка (по желание двата вида плънка могат да се задушат за кратко в тиган предварително), следва втората кора, намазване с мазнина, плънка. Завиваме на руло, рулото - на охлюв. Получават се вити банички.

Слагаме го върху хартия за печене и го притискаме леко, да си увеличи диаметъра.

Всяка баничка намазах с жълтък, размит с малко прясно мляко. Печем всички банички при 180 градуса.

Солените банички с два вида плънка са готови и очакват своите почитатели!

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: