Конфитюр от ревен

Конфитюр от ревен

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
165
327
09/07/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 800
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • равен - 1 кг
  • захар - 500 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • вода - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете горе-долу еднакви по големина листа и стръкове равен. Сварете захарен сироп от водата и захарта, като отпенвате при нужда и го оставете да изстине.

Обелете червената обвивка на ревеновите части до колкото е възможно и ги нарежете на парченца. Пуснете ги да се варят в захарния сироп за 1 час, като добавите и лимоновия сок.

Отцедете ревена и го пуснете да се вари в нова вода за още 5 минути. Отцедете отново и ги пуснете във вече изстиналия сироп. Съда оставете да престои 2 дена на хладно място.

Сложете сиропа да се вари за 10 минути, но без листата, след което добавете и тях. Престоява още един ден, защото по този начин сиропът запазва гъстотата си.

Трети път се варят и сиропа, и ревена, като се бърка, за да не загори. След като конфитюрът изстине, се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачка и парче плат отгоре.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Красимир
Красимир
19.09.2013 10:19
Интересна рецепта, само че във Франция, където определено разбират от кулинария, оставят ревена засипан със захарта за една нощ и на другия ден варят сладкото. Пак във Франция не се използват листата, а само стръковете.
2
0