Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Сладко от ягоди и ревен

Сладко от ягоди и ревен

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладко от ягоди и ревен
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Същото като от кухнята на баба е това сладко от ягоди и ревен"

Необходими Продукти

  • ревен - 300 г
  • ягоди - 1 кг
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонов сок - 1 бр.
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете ревена, обелете ябълките и ги нарежете на филийки, след което ги сложете в блендер, за да се блендират. След това поставете сместа в дълбока тенджера.

Измийте ягодите и им премахнете дръжките. Сложете ягоди цели или нарязани на половина или четвърти в тенджерата с останалата смес. Поръсете със захар и варете на тих огън.

Добавете лимоновия сок в тенджерата, след това добавете лимонената киселина. Варете, докато получите такава гъстота, че прекарвайки с дървена лъжица, да оставя следа, това е знак, че сладкото от ягоди е готово.

Изсипете в буркани, затворете, обърнете с капачката надолу и оставете да престои до сутринта.

Съхранявайте сладкото от ягоди и ревен на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: