Начин на приготвяне
Измийте и нарежете ревена, обелете ябълките и ги нарежете на филийки, след което ги сложете в блендер, за да се блендират. След това поставете сместа в дълбока тенджера.
Измийте ягодите и им премахнете дръжките. Сложете ягоди цели или нарязани на половина или четвърти в тенджерата с останалата смес. Поръсете със захар и варете на тих огън.
Добавете лимоновия сок в тенджерата, след това добавете лимонената киселина. Варете, докато получите такава гъстота, че прекарвайки с дървена лъжица, да оставя следа, това е знак, че сладкото от ягоди е готово.
Изсипете в буркани, затворете, обърнете с капачката надолу и оставете да престои до сутринта.
Съхранявайте сладкото от ягоди и ревен на хладно и тъмно място.