Начин на приготвяне
В дълбока купа разбъркайте пресятото брашно, захарта, жълтъка, солта и маслото, докато се получи ронливо тесто. Разпределете го в намазнена форма и го сложете да се запече в загряна на 160 градуса за около 15 минути.
Измийте ревена, обелете го и го нарежете на ивици. Поръсете го с малко захар и го оставете, докато подготвите останалите съставки. Разбийте белтъците с 50 г захар, а с останалата захар объркайте изварата, като добавите ванилената захар, жълтъка и нишестето до хомогенност. Към тази смес внимателно объркайте разбитите белтъци.
Върху запечения блат поставете ревена, а върху него разпределете сместа от извара. Сложете сладкиша с ревен и извара да се пече за 35-40 минути отново на 160 градуса. При нужда покрийте с алуминиево фолио, за да не загори.
Бон Апети!