Начин на приготвяне
Тиквата я правим на тиквено пюре - можем да я сварим или изпечем във фурната на 200 градуса за 45-50 мин. Правим я на пюре, необходима ни е 1 чаена чаша.
Брашното е пресято, добавяме към него хлебната сода и бакпулверът.
Разбиваме яйцето със захарта, олиото и тиквата, разбъркваме добре и добавяме пресятото брашно със сухите съставки постепенно, като разбъркваме непрекъснато и накрая добавяме и подправките.
След като получим хомогенна смес добавяме и на ситно нарязания шоколад.
В тава /аз използвам тази на фурната/ застиламе хартия за печене, намазняваме я леко с ръце, за да не залепнат за хартията, и с помощта на супена лъжица оформяме на малки разстояния сладките с тиква.
Печем сладките с тиква и шоколад в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-тина минутки до лек загар.
По желание поръсваме с пресята пудра захар!
Да ви е сладко!