Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с шоколад и бадеми

Печена тиква с шоколад и бадеми

Печена тиква с шоколад и бадеми
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По желание за повече аромат на печена тиква с шоколад и бадеми, преди печенето към тръстиковата захар може да се добави канела."

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • тръстикова захар - 4 с.л. сурова
  • шоколад - 100 г
  • бадеми - 4 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на парчета. Нарежда се в намазнена тава, поръсва се с малко олио и сурова тръстикова захар.

В тавата се налива половин чаена чаша вода, покрива се с алуминиево фолио и слага във фурната.

Тиквата се пече на 200 °C под фолио около 45 минути. След това фолиото се маха, поръсва се с натрошените бадеми и отново се връща във фурната за още 15 минути.

Когато е готова, се изважда и още докато е гореща, се настъргва шоколад.

По желание за повече аромат, преди печенето на печена тиква с шоколад и бадеми към тръстиковата захар може да се добави канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: