Сочни пържоли на тиган с вино

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
228
2k
309
689
3
31/10/2019
"Освен за соса, може да си сипете една чаша ароматно червено вино, която ще допълни прекрасната картина, чиито главни герои са тези крехки и сочни пържоли "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 417
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. от плешка, врат или шол с дебелина около 1. 5 см
  • слънчогледово масло - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • червено вино - 1 ч.ч. хубаво
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа.

С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган по 2 мин. от всяка страна, като добавяте по малко олио.

В остатъка от пърженето задушете до златисто ситно нарязания лук и добавете маринатата и виното. Оставете да поври докато се редуцира с една трета.

Готово. Имате крехки и сочни свински пържоли с ароматен винен сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар