Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни пържоли на фурна с лук и вино

Сочни пържоли на фурна с лук и вино

Сочни пържоли на фурна с лук и вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Жените ги наричат сочни пържоли, но за мъжете те са като обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • вино розе - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • универсална подправка - подправка за барбекю
  • сол
  • универсална подправка - Унисос
  • лук - 2 глави средно големи
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на подходящи парчета. Начукайте ги с дървено чукче. Овкусете със сол и подправка. Поръсете обилно с Унисос.

Подредете пържолите в подходяща тава. Поръсете ги с олио. Добавете водата и наредете отгоре настъргания на фино почистен лук.

Запечете в загрята фурна. По средата на печенето обърнете пържолите и добавете виното. Допечете до готовност.

Гарнирайте с лимон. Пържолите са сочни и меки.

Сочните пържоли на фурна с лук и вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: