Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли на фурна

Сочни пилешки пържоли на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочни пилешки пържоли на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Пилешки пържоли, към които никой не би останал безразличен"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 12 бр. от бут
  • за соса
  • провансалска майонеза - 400 г
  • хмели сунели - 1 ч.л.
  • чили пипер - 0.5 ч.л.
  • оцет - 100 мл бял
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете майонезата, оцета и подправката хмели-сунели и разбъркайте.

Измийте и подсушете пилешките пържоли, поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Поставете ги в соса една по една, като ги втривате добре с него.

Завийте купата със стреч фолио и я поставете в хладилник за 1 нощ. Извадете пържолите от соса и ги подредете една до друга в тава.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар, обърнете пържолите, намажете ги с останалия сос и запичате отново до златисто кафяв загар.

Ароматни и сочни пилешки пържоли на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: