Запечена лучена супа

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Запечена лучена супа
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Това е супа, заради която си струва да си направите ден на лука у дома"

Необходими Продукти

  • лук - 500 г
  • сметана - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • зехтин - 1 кафяна чашка
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сирене монтасио - 150 г или Пармезан
  • индийско орехче - щедра щипка
  • препечени филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци. Посолете и претрийте с ръка.

В тенджерка загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете лука и запържете за кратко.

Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и посипете с една супена лъжица брашно. Разбъркайте.

Налейте зеленчуковия бульон, добавете сметаната, овкусете с щедра щипка индийско орехче. Захлупете съда и гответе 25 мин. Препечете филийки стар хляб. Насипете супата в купички.

Отгоре сложете по филийка препечен хляб и поръсете обилно с настърганото сирене.

Запечете лучената супа в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 5-6 мин. Поднесете веднага!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: