Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на полумесеци. Посолете и претрийте с ръка.
В тенджерка загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете лука и запържете за кратко.
Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и посипете с една супена лъжица брашно. Разбъркайте.
Налейте зеленчуковия бульон, добавете сметаната, овкусете с щедра щипка индийско орехче. Захлупете съда и гответе 25 мин. Препечете филийки стар хляб. Насипете супата в купички.
Отгоре сложете по филийка препечен хляб и поръсете обилно с настърганото сирене.
Запечете лучената супа в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 5-6 мин. Поднесете веднага!
Да ви е сладко!