Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бисквитени топчета с шоколад и лешници

Бисквитени топчета с шоколад и лешници

Бисквитени топчета с шоколад и лешници
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
40
"Лесен десерт, за който ви е необходим само хладилник - бисквитени топчета за любими близки и гости, с повод или без"

Необходими Продукти

  • бисквити - 220 г (обикновени)
  • масло - 125 г
  • шоколад - 60 г
  • лешници - 50 г
  • портокал - 3 с.л. сок + кората на 1/2 цитрус
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • за овалваме
  • кокосови стърготини
  • ядки - смлени
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и шоколада в съд на водна баня.

Смелете бисквитите в блендер на ситни трохи, а лешниците на по-едри парчета.

Настържете кората на половин портокал и изцедете сока му.

В купа смесете бисквитите, какаото, пудрата захар, кората на цитруса и ядките. Разбъркайте добре.

Прибавете към тях прясно изцеден портокалов сок, прясното мляко и разтопените масло и шоколад. Разбъркайте всичко, докато се получи гладка смес.

Тук е моментът да опитате на вкус и ако обичате по-сладки десерти, може да добавите още малко захар.

Започнете да правите топчета с големината на орех, които след това оваляйте в смлени ядки, кокосови стърготини или какао.

Подредете ги върху поднос и ги сложете в хладилник за един час. След това е добре да ги съхранявате в затворена кутия, отново в хладилник.

От тази смес излезнаха 40 бонбона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: