Начин на приготвяне
Разтопете маслото и шоколада в съд на водна баня.
Смелете бисквитите в блендер на ситни трохи, а лешниците на по-едри парчета.
Настържете кората на половин портокал и изцедете сока му.
В купа смесете бисквитите, какаото, пудрата захар, кората на цитруса и ядките. Разбъркайте добре.
Прибавете към тях прясно изцеден портокалов сок, прясното мляко и разтопените масло и шоколад. Разбъркайте всичко, докато се получи гладка смес.
Тук е моментът да опитате на вкус и ако обичате по-сладки десерти, може да добавите още малко захар.
Започнете да правите топчета с големината на орех, които след това оваляйте в смлени ядки, кокосови стърготини или какао.
Подредете ги върху поднос и ги сложете в хладилник за един час. След това е добре да ги съхранявате в затворена кутия, отново в хладилник.
От тази смес излезнаха 40 бонбона.