Златна запеканка с карфиол и пълнозърнести макарони

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
428
13
13
1
01/11/2019
"Даваме златен медал на тази запеканка с карфиол и макарони - грабна ни от пръв поглед "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо922
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в кипнала вода с шарлан и хималайска сол. Добавяме куркумата и черния пипер. Когато са готови ги прехвърляме в тавичка и поръсваме с чубрица и босилек.

В отделна тенджера сваряваме на пара до степен ал данте (наполовина готови) карфиола – начупен на едри бонзайчета и чушките – нарязани на кръгчета, поръсени с 2-3 щипки сол.

Подреждаме ги в тавичката върху макароните, като във всяко кръгче от чушка, поставяме по едно карфиолче.

В купичка разбъркваме яйцата, киселото мляко и щипка хималайска сол. Тази яйчено-млечна заливка разпределяме равномерно с четчица.

В загрята фурна на 250 °C печем 40 минути до златисто запичане на ястието!

Поднасяме запеканката в чиния, поръсена със сусам и украсена със стръкчета копър!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиана Първанова
Получава се чудесна запеканка и с ръжени макарони! Приятно готвене!
0
0