gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза пандишпанова торта

Бърза пандишпанова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494223k
Бърза пандишпанова торта1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Бърз, вкусен, пухкав и лесен пандишпанов сладкиш, който се приготвя само за 15 минутки"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • за глазурата
  • сметана - бита
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбивате белтъците на гъст сняг. Като бъркате много внимателно добавяте малко по малко брашното.

След него добавяте и предварително разбитите със захарта жълтъци.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за печене.

Изпича се до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Готовия блат се оставя да изстине. Изважда се от формата и с помощта на подходящ нож се реже на 2-3 блата.

Всеки от блатовете се намазва със смес от бита сметана и/или любимото ви сладко.

Завършваме намазването само с бита сметана. Може да залеете и с глазура по желание.

Прибираме тортата за 2 часа в хладилник и поднасяме.

Бързата пандишпанова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
46
34
24
10
Дай твоята оценка: