Смореброд

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Смореброд
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"За този артистично приготвен сандвич, който прилича на истинско произведение на изкуството, наистина нямаме думи - пробвайте вие да кажете нещо"

Необходими Продукти

  • за хляба
  • брашно - 200 г тип 0
  • ръжено брашно - 200 г
  • вода - 250 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 2/3 пак.
  • за гарниране
  • крема сирене - с чесън
  • розов хайвер
  • пушена херинга
  • маринована кладница
  • моцарела
  • краве сирене
  • яйца - варени
  • картофи - варени
  • чери домати - в различен цвят
  • краставици
  • лимони
  • чушки
  • каперси
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените за хляба продукти се омесва меко тесто, което се оставя да втаса двойно.

Премесва се, оформя се като мини франзела или дълъг хляб и се слага в намазана с масло форма за тостерен хляб или правоъгълен кекс.

Отново се оставя да втаса, този път до утрояване на обема, и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна до зачервяване /около 30 минути/.

След изваждането му се оставя да изстине хубаво и се нарязва на филии.

Всяка филия се маже с крема сирене или хайвер и отгоре се нареждат от останалите продукти според предпочитанието и вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Извинявам се, но това не са ли бързи рецепти за след работа?
Двойно втасване???
Продукти който всеки по всяко време си има в хладилника - защо не???
Като прочетох рецептата мисля, че човек трябва да си вземе отпуска за да я приготви.
Иначе изглежда вкусно.
Успех!
15.03.2024 20:50
1
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Здравейте, бихте ли качили снимка на изпечения хляб - цял и разрязан, за да видим как изглежда :) Мерси предварително
05.11.2019 15:56
1
Покажи всички подкоментари