Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни мини хамбургери

Домашни мини хамбургери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашни мини хамбургери
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Знаете ли кое е вълшебното заклинание, което може да накара 20 деца да спрат да викат едновременно? Домашни мини хамбургери"

Необходими Продукти

  • за питките
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 3с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - около 600 - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • за гарниране
  • шпек салам
  • чери домати
  • кашкавал
  • магданоз
  • кетчуп
  • майонеза
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маята със захарта. Добавете топлото мляко и 1 с.л брашно. Разбъркайте и оставете за 30 минути да шупне.

Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и изсипете шупналата мая, олиото и леко разбитите яйца. Замесете меко и еластично тесто. Оставете леко да се отпусне и го разделете на 20 парчета.

Оформете ги на малки топки и подредете в намаслена тава на разстояние една от друга. Оставете за 15-20 минути да втасат и ги намажете с яйце, разбито с млякото.

Поръсете ги със сусам и печете на 200 градуса около 20 минути (проверявайте, за да не препечете много). Извадете и оставете леко да се охладят.

Разрежете през средата и гарнирайте с парченца салам, чери доматчета, парче кашкавал и стръкче магданоз. Сервирайте с майонеза, кетчуп или сос по ваш избор.

Мини бургерите са подходящи за детско парти, рожден ден и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: