Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Класическо шоколадово суфле

Класическо шоколадово суфле

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Класическо шоколадово суфле
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Винаги ще намерим извинение да хапнем нещо сладко, особено ако става дума за шоколадово суфле по оригинална рецепта"

Необходими Продукти

  • шоколад - 2 натурални по 100 г
  • краве масло - 200 г + за намазване на формата
  • яйца - 4 бр. на стайна температура
  • захар - 150 г
  • брашно - 50 г за формата
  • шоколадов сладолед - за гарниране
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се тенджера с вода на котлона и в нея се поставя друга по-малка, в която се разтопяват на водна баня шоколадите, маслото и захарта до получаване на гладка смес.

Охлажда се, но не съвсем, и се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбива леко да поеме сместа.

Прибавя се брашното, разбърква се хубаво до получаване на гладка смес.

С лъжица се пълнят до 2/3 предварително намазаните с масло и поръсени с брашно формички за суфле.

Шоколадовите суфлета се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна за 12 минути, като внимавате да не ги препечете, защото центърът трябва да остане течен.

Изваждат се внимателно.

Класическото шоколадово суфле се сервира веднага, гарнирани със сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: