Начин на приготвяне
Загрява се тенджера с вода на котлона и в нея се поставя друга по-малка, в която се разтопяват на водна баня шоколадите, маслото и захарта до получаване на гладка смес.
Охлажда се, но не съвсем, и се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбива леко да поеме сместа.
Прибавя се брашното, разбърква се хубаво до получаване на гладка смес.
С лъжица се пълнят до 2/3 предварително намазаните с масло и поръсени с брашно формички за суфле.
Шоколадовите суфлета се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна за 12 минути, като внимавате да не ги препечете, защото центърът трябва да остане течен.
Изваждат се внимателно.
Класическото шоколадово суфле се сервира веднага, гарнирани със сладолед.