Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сос Четири сирена

Макарони със сос Четири сирена

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Макарони със сос Четири сирена1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"Забравете за диетите и се наслаждавайте на живота и на вкусната храна!"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 250 мл заквасена
  • синьо сирене - 150
  • топено сирене - 100
  • моцарела - 150
  • сирене чедър - 150
  • босилек - 1 ч.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Готовите макарони (които не бива да бъдат разварени) се отцеждат и се заливат със зехтин.

В подходящ дълбок съд се сипва заквасената сметана. На много тих огън се оставя да кипне. Към нея се прибавят нарязаните на малки кубчета моцарела, топено сирене и синьо сирене. Чедърът се настъргва на едро ренде. Половината от него се добавя към останалите сирена.

Оставете сместа да къкри на много слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато разбърквате. Когато се сгъсти изсипете вътре сварените макарони, поръсете с босилек и разбъркайте. Оставете още 4-5 минути на котлона.

Преди поднасяне поръсете с останалия Чедър!

Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
45
31
20
11
Дай твоята оценка: