Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с четири сирена

Макарони с четири сирена

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Макарони с четири сирена
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"На това разкошно ястие с паста му липсва само чаша бяло вино! С кого бихте го споделили?"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 гр.
  • масло - 40 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • моцарела - 120 гр.
  • гауда - 100 гр.
  • фета - 150 гр.
  • бри - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате пица с четири сирена и тази рецепта за макарони ще ви хареса.

В тенджера сложете вода да заври, добавете 1 с.л. олио към водата. Когато закипи, сипете макароните и варете 7-8 минути, като разбърквате редовно. Когато са готови, ги процедете и оставете в тенджерата, докато приготвите соса за макароните.

В друга тенджера сложете маслото и когато се разтопи, сложете една лъжичка брашно и разбърквайте постоянно.

Когато брашното се съедини с маслото, добавете прясното мляко и след 7-8 минути добавете сирената, нарязани на кубчета.

Разбърквайте постоянно. Когато сирената се разтопят, сипете при тях макароните и разбъркайте добре. Аз не слагам сол, защото са ми достатъчно солени сирената. Но ако вие прецените, добавете сол в рецептата за паста.

Сервирайте в чиния и яжте, докато са топли Макарони с четири сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: