Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки филета със сос от четири сирена

Пилешки филета със сос от четири сирена

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки филета със сос от четири сирена
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези филенца приготвени в сос от четири сирена се направо разтапят на езика. Ястие, което задължитлено трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • синьо сирене - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • бяло сирене - 100 г
  • сметана - 200 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • пилешки бульон - 200 мл
  • зехтин - 200 мл
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете в малко зехтин лука и чесъна. Добавете малко от бялото вино.

Прибавете сирената, сметаната и пилешкия бульон и оставете да се посгъсти.

Пилешкото филе нарежете на ивици и овкусете със сол и бял пипер. Пилешките ивици запържете в тиган в малко зехтин за 10-12 мин.

Угасете с останалото бяло вино. Накрая добавете соса от четирите сирена.

Поднесете с гарнитура ориз и зеленчуци.

Пилешките филета със сос от четири сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Перфектно Нина, рецептата ти е чудесна.

Малка забележка - 10-12 мин. за пържене на пилешко са много и го правят сухо.
11.02.2016 23:28