Десертен крем без печене

07/11/2019
"Любимият десертен крем на малки и големи, който се приготвя за нула време."
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 700
  • Преглеждания за месеца29700
  • Преглеждания за седмицата7434
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.

Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.

В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.

На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и кремът да се сгъсти.

Разпределете пудинга в купички. Сложете бисквитата и преди сервиране поръсете с канела този чуден десертен крем без печене.

*Ако искате да не хваща кора кремът, завийте всяка купичка плътно със стреч фолио и оставете в хладилника така.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Испански бисквити " María Dorada"
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
13.11.2019 12:18
с какви бисквити сте го правили? (като марка, брант, фирма?)
1
0