Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Десертен крем без печене

Десертен крем без печене

Десертен крем без печене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Любимият десертен крем на малки и големи, който се приготвя за нула време."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 750 г
  • сметана - 250 мл сладка
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • канела - пръчка
  • лимони - кората
  • още
  • канела - за поръсване
  • бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.

Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.

В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.

На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и кремът да се сгъсти.

Разпределете пудинга в купички. Сложете бисквитата и преди сервиране поръсете с канела този чуден десертен крем без печене.

*Ако искате да не хваща кора кремът, завийте всяка купичка плътно със стреч фолио и оставете в хладилника така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Испански бисквити " María Dorada"
13.11.2019 12:24
Miss Tasty
Miss Tasty
с какви бисквити сте го правили? (като марка, брант, фирма?)
13.11.2019 12:18
1