Начин на приготвяне
Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.
Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.
В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.
На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и кремът да се сгъсти.
Разпределете пудинга в купички. Сложете бисквитата и преди сервиране поръсете с канела този чуден десертен крем без печене.
*Ако искате да не хваща кора кремът, завийте всяка купичка плътно със стреч фолио и оставете в хладилника така.
Коментари