Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъста пяна.
Добавете на порции рикотата, бъркайки с лъжица. Излейте разтопеното и леко охладено краве масло.
В друга купа смесете брашното, бакпулвера, ванилиите и смлените бадеми.
На малки порции прибавете сухата смес към яйчената. Хомогенизирайте добре.
Насипете сместа в хартиени чашки, пълнейки ги 3/4. Отгоре сложете обелени и нарязани на малки парчета ябълки и поръсете с филирани бадеми.
Изпечете мъфините в предварително загрята на 180°C фурна за около 20-25 мин.
Извадете ябълковите мъфини с рикота и още топли ги намажете с кайсиев мармалад. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!