Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ябълкови мъфини с рикота и бадеми

Ябълкови мъфини с рикота и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Ябълкови мъфини с рикота и бадеми
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
06/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Мъфини за парти, които ще очароват вашите малки и големи гости"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 170 г
  • бадеми - 50 г смлени, обелени, сурови
  • рикота - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - 2 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • бадеми - 2 с.л. филирани
  • кайсиево сладко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъста пяна.

Добавете на порции рикотата, бъркайки с лъжица. Излейте разтопеното и леко охладено краве масло.

В друга купа смесете брашното, бакпулвера, ванилиите и смлените бадеми.

На малки порции прибавете сухата смес към яйчената. Хомогенизирайте добре.

Насипете сместа в хартиени чашки, пълнейки ги 3/4. Отгоре сложете обелени и нарязани на малки парчета ябълки и поръсете с филирани бадеми.

Изпечете мъфините в предварително загрята на 180°C фурна за около 20-25 мин.

Извадете ябълковите мъфини с рикота и още топли ги намажете с кайсиев мармалад. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: