Чеснов пастет за Бъдни Вечер

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
07/11/2019
"И това ако не е перфектната разядка... чесновият пастет намира почетно място на трапезата за Бъдни Вечер "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 062
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е познатата на всички чеснова разядка, която традиционно приготвяме у дома и за Бъдни вечер. Толкова я обичаме, че няма пречка да си я хапваме целогодишно под формата на пастет.

За целта накисваме ореховите ядки от вечерта.

Сусамовите семена запичаме за кратко на тефлонов тиган.

Чесъна обелваме и поставяме скилидките в блендер. Прибавяме и останалите продукти - накиснатия и изцеден сухар, ореховите ядки, солта и зехтина.

Пасираме всички продукти в блендер до получаване на гъста кремообразна смес.

Поднасяме чесновия пастет поръсен със сусамови семена.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 22:20
харесва ми, че е веган вариант на разядка, аз бих го сложила на брускети не само на бъдни вечер, а цяла година
0
0