Чеснов пастет за Бъдни Вечер

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф80224310981
07/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е познатата на всички чеснова разядка, която традиционно приготвяме у дома и за Бъдни вечер. Толкова я обичаме, че няма пречка да си я хапваме целогодишно под формата на пастет.

За целта накисваме ореховите ядки от вечерта.

Сусамовите семена запичаме за кратко на тефлонов тиган.

Чесъна обелваме и поставяме скилидките в блендер. Прибавяме и останалите продукти - накиснатия и изцеден сухар, ореховите ядки, солта и зехтина.

Пасираме всички продукти в блендер до получаване на гъста кремообразна смес.

Поднасяме чесновия пастет поръсен със сусамови семена.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.11.2019 22:20
харесва ми, че е веган вариант на разядка, аз бих го сложила на брускети не само на бъдни вечер, а цяла година
0
0