Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Шоколадови бисквити с лешници

Шоколадови бисквити с лешници

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шоколадови бисквити с лешници
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
44 мин.
Порции
15
"Домашни шоколадови бисквити, които са наслада и за окото, не само стомаха - красиви и вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • какао - 15 г на прах, 100% натурално
  • лешници - 55 - 60 г
  • жълтъци - 1 бр. от голямо яйце
  • захар - 60 г
  • масло - 120 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или подходящ уред за фино мелене се слагат захарта и 40 г от лешниците. Смилат се на фин прах. Може да се използва и готова пудра захар и млени лешници.

Брашното се пресява в купа с какаото и към тях се добавя мекото масло на парченца, яйченият жълтък и сместа от захар и лешници.

Омесва се гладко, меко тесто, което се оформя на блокче, завива се с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 20 минути.

Втвърденото тесто се разточва между две силиконови плаки или една плака и върху нея пласт хартия за печене. Дебелината на кората да е 3 мм.

Както е по този начин се оставя в хладилник върху равна повърхност, отново за минимум 20 минути. Не пропускайте тези стъпки, защото иначе ще ви е трудно да оформите какаовите сладки поради мекото тесто. Не трябва и да добавяте повече брашно, за да го стягате, тъй като не искаме сладките да стават твърди, а много ронливи, нежни и топящи се в устата.

Изважда се стегнатата кора от хладилника, маха се горният покривен пласт и се изрязват бисквитки с желана от вас формичка или различни такива. Поставят се в тавичка покрита с хартия за печене и върху всяка сладка се бодва половинка лешник. Ако ядките ви не са сурови или са по- препечени, ги навлажнете, за да не покафеняват във фурната.

Изрезките от тестото отново се събират на блокче и се прибират в хладилника.

Изпича се първата тава шоколадови бисквити с лешници за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Процедурата се повтаря и с втората половина от тестото.

Разкошни, топящи се сладки изкушения, на които няма да устоите още докато са топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилс1895
Лилс1895
ако ядките на са смлени наапълно на прах ще стане ли ?
12.11.2019 18:14
1
Покажи всички подкоментари
Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих сложила вместо какаото на половината смес канела, за да станат два различни вида бисквити. а и канелата е може би най-любимата сладкарска подправка. придава аромат
08.11.2019 22:18
2
1
Покажи всички подкоментари