Начин на приготвяне
В блендер или подходящ уред за фино мелене се слагат захарта и 40 г от лешниците. Смилат се на фин прах. Може да се използва и готова пудра захар и млени лешници.
Брашното се пресява в купа с какаото и към тях се добавя мекото масло на парченца, яйченият жълтък и сместа от захар и лешници.
Омесва се гладко, меко тесто, което се оформя на блокче, завива се с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 20 минути.
Втвърденото тесто се разточва между две силиконови плаки или една плака и върху нея пласт хартия за печене. Дебелината на кората да е 3 мм.
Както е по този начин се оставя в хладилник върху равна повърхност, отново за минимум 20 минути. Не пропускайте тези стъпки, защото иначе ще ви е трудно да оформите какаовите сладки поради мекото тесто. Не трябва и да добавяте повече брашно, за да го стягате, тъй като не искаме сладките да стават твърди, а много ронливи, нежни и топящи се в устата.
Изважда се стегнатата кора от хладилника, маха се горният покривен пласт и се изрязват бисквитки с желана от вас формичка или различни такива. Поставят се в тавичка покрита с хартия за печене и върху всяка сладка се бодва половинка лешник. Ако ядките ви не са сурови или са по- препечени, ги навлажнете, за да не покафеняват във фурната.
Изрезките от тестото отново се събират на блокче и се прибират в хладилника.
Изпича се първата тава шоколадови бисквити с лешници за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Процедурата се повтаря и с втората половина от тестото.
Разкошни, топящи се сладки изкушения, на които няма да устоите още докато са топли!
Коментари