Начин на приготвяне
Обелете, почистете и нарежете на тънки, дълги парченца двете круши.
Сложете в сиропа заедно с канелата и карамфила. Кафява захар добавете само ако сиропът или сокът не е много сладък.
Сложете на умерен огън да се вари за 8-10 минути, а след това оставете да инфусионира до пълното изстиване на ароматната течност.
Прецедете и смесете с газираната вода. От нея си налейте толкова, че да получите желаната сладост.
В широка купа за пунш или направо в отделни чашки сложете парченца от сварените круши.
Налейте от пунша и добавете парченца от третата останала свежа круша.
Тази, която е сварена, ще отиде на дъното, а другата ще плува отгоре.
Украсете със ментови листа и поднесете газирания крушов пунш.
Този пунш е безалкохолен, но ако желаете, може да си добавите ром или водка, според случая.
Наздраве!
Коментари