Крушов пай

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Крушов пай1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • круши - 6 бр.
  • сметана - 300 г високомаслена
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • набухвател - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка бикарнобат
  • канела - 1 ч.л.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи гъста, пищна пяна. При непрекъснато бъркане малко по малко добавяме и сметаната. Пресяваме брашното с набухвателя, канелата и содата и на части го добавяме към яйчено-сметановата смес.

Почистваме крушите от сърцевината и семките и нарязваме на резени. Напръскваме дъното на една силиконова форма с лимонов сок и отгоре подреждаме резените круши в спираловидна или друга форма.

Заливаме плодовете с готовата тестена смес и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути до образуването на златиста коричка.

Оставяме пая да се охлади във формата, след което го обръщаме върху подходяща чиния, поръсваме с пудра захар и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Страшно вкусно.
08.01.2016 21:40