Начин на приготвяне
Предварително си пресявате брашното с бакпулвера.
В купа смесвате яйцата, захарта и ванилията и ги разбивате до пълното разтваряне на захарта.
Към получената смес от течните съставки прибавяте сухите (брашното с бакпулвера) и разбърквате.
Отделете малко от сместа за пандишпана в малка купичка и към нея прибавете канелата и разбъркайте.
Пригответе си сладкарска кръгла форма за печене с отделящо се дъно и я покрийте с хартия за печене, като обхванете и стените не само дъното. В нея излейте основната смес, която е без канелата. Върху нея разпръснете сместа с канелата и разбъркайте много внимателно.
Крушите, обелени и изчистени предварително, нарязвате на лентички, но да не са много тънки, все пак трябва да се усещат.
Нареждате нарязаните круши отгоре и поръсвате с кристална захар, така при печене горната част с крушите се карамелизира и е много приятна при ядене.
Пандишпанът с круши се пече на 180°C за 30 мин. Имайте в предвид, че по време на печене крушите ще потънат малко, но това да не ви притеснява.
Готовият сладкиш с круши по ваше желание може да поръсите с пудра захар.
Изключително лек сладкиш, който идеално си пасва с ванилов сладолед.
Бон Апети!