Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Крушов кейк с черен шоколад

Крушов кейк с черен шоколад

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сочен кейк с аромат на круши и приятен шоколадов вкус"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр. едри узрели круши
  • захар - 150 г
  • кисело мляко - 150 г
  • масло - 80 г
  • шоколад - 100 г черен
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата, като разбийте белтъците на сняг, а жълтъците със захарта. Разбийте маслото и постепенно добавете жълтъците със захарта, млякото, брашното и бакпулвера.

Внимателно добавете белтъците и леко разбъркайте. Разделете на 2 части, като в едната добавите настъргания шоколад.

Намажете формата за печене с масло, изсипете първо шоколадовото тесто, след това сложете половината от тънко нарязаните круши.

Изсипете останалото тесто и подредете и другата част круши.

Печете на 180 градуса за около 35 минути. По желание може да поръсите плодовия сладкиш със захар и канела.

Крушовият кейк с черен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: