Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа със свински ребърца

Супа със свински ребърца

Супа със свински ребърца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Току-що разбрахме, че свинските ребърца стават страхотни, дори когато си направим супа с тях, а вие знаехте ли"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 г
  • картофи - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - стрък
  • сол
  • черен пипер
  • фиде - шепа
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 1 с.л.
  • още
  • чесън
  • оцет
  • лют пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измитите ребра в тенджера с вода. Добавете малко сол и варете до готовност. Извадете и обезкостете ребрата. Прецедете бульона.

Нарежете лука, моркова и чушката на дребно. Сложете малко олио в тенджера и задушете зеленчуците, като добавите и картофите, нарязани на кубчета.

Налейте бульона, сложете месото от свински ребра, фидето и подправките.

Варете 10 минути или докато се свари добре фидето. Махнете от котлона.

Направете застройката, като сложите в купичка жълтъка, киселото мляко и брашното. Разбъркайте с тел, така че да няма бучки.

Вземете един черпак от свинската супа и сложете при застройката. Разбъркайте и сложете втори черпак и така, докато се уеднаквят температурите.

Излейте застройката в супата, разбъркайте и върнете на котлона. Изчакайте да заври изключете.

Сервирайте супата със свински ребърца с чесън, оцет, магданоз и лют пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вълшебна супичка стана, благодаря!
07.10.2022 00:47