Начин на приготвяне
Скилидките чесън се обелват и режат на филийки. След това се поставят в купата, в която ще си приготвим маринатата. Към чесъна се прибавя една глава лук нарязана на полумесеци.
Прибавят се последователно соевият сос, доматеното пюре, горчицата, смленият черен и червен пипер, кърито и мащерката. Всички съставки се разбъркват добре.
Свинските ребърца се измиват и подсушават. След това се разрязват на порции и се посоляват със солта.
Заливат се с маринатата и се разбъркват, за да се разпредели равномерно по тях. Съдът се покрива с капак и се поставя в хладилника за около два часа за да се поемат ароматите от месото.
След това овкусените ребра се слагат в плик за печене. На самия плик се правят няколко дупчици с шиш за печене.
Ребърцата се поставят да се пекат във фурната първоначално на 160 градуса в продължение на час, след което малко преди да приключи печенето пликът се срязва или отстранява и температурата се увеличава на 180 градуса. Пекат се до получаване на хубав загар.
Свинските ребърца в плик са готови.