Свински ребърца в гювеч

Свински ребърца в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
4
"Ако знаете само какъв аромат се носи от гювеча... вижте какво освен свински ребърца сме скрили вътре"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 700 г
  • лук - 1 бр
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете парчето свински ребра със зехтина от двете страни. Поръсете с подправките и оставете в страни.

Обелете и нарежете картофите на средни парчета, морковите - на колелца, заедно с лука, а гъбите на шайби.

Поставете ги на дъното на гювеча. Отгоре сложете ребрата.

Налейте бирата и поставете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути.

Намалете фурната на 160 градуса и печете свинския гювеч около 3 часа.

Махнете капака и ако е нужно, запечете за 10 минути.

Извадете и сервирайте веднага свински ребърца в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: