Начин на приготвяне
Свинските ребра се нарязват на малки парчета и се поръсват със сол. Прави се гъста марината от изцедения сок от един лимон, босилека, ригана, смленият черен пипер и червен пипер.
Сместа се обърква добре и с помощта на четка се намазват всички парчетата ребра, след което се поставят в хладилник, където е хубаво да престоят поне 2 часа.
Маринованите ребра се поставят в съда за печене. В него се налива се около 100 мл червено вино.
Тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна на 220 градуса. След около 20 минути температурата се намалява 170 градуса.
Ребърцата се пекат още около 30 мин.
През това време се обелват картофите, нарязват се на едро, овкусяват се със сол, босилек, риган и черен пипер. Картофите се нареждат около полуготовите ребърца. Отгоре се нарязва на малки парченца кравето масло.
Ястието се покрива отново с фолио и се пече още около 30 минути. Малко преди готовност се маха фолиото и се допича до достигане на лек златист загар.
Апетитните свински ребърца с картофи са страхотни!
Коментари